Strona głównaDla gospodyni domowejDlaczego hostessy gotują jajka w folii: jak wpływa to na proces gotowania

Dlaczego hostessy gotują jajka w folii: jak wpływa to na proces gotowania

Wiele osób stanęło przed takim problemem: gotować jajka, a one pękają w trakcie.Co może pomóc w tej sytuacji? Okazuje się, że istnieje prosty, ale skuteczny sposób z pomocą zwykłej folii.

Przed wrzuceniem jajek do garnka z wrzącą wodą, zawiń każde w mały kawałek folii , owijając je ostrożnie ze wszystkich stron.

Folia ochroni skorupki przed nagłymi zmianami temperatury i zapobiegnie ich pękaniu.Ważne jest, aby woda całkowicie przykryła jajka.

Gotuj przez około 5 minut po zagotowaniu, aby uzyskać średni stopień wysmażenia.Następnie wyjmij jajka i zdejmij folię.

Dzięki tej prostej, ale skutecznej metodzie, ugotowane jajka pękną i uwolnią się.Folia ochroni ich integralność i zapobiegnie zepsuciu.Wypróbuj tę wskazówkę w swojej kuchni!

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten