Strona głównaPyszne przepisyNie tylko smaczne, ale i zdrowe: dietetyk nazwał mięso, z którego lepiej...

Nie tylko smaczne, ale i zdrowe: dietetyk nazwał mięso, z którego lepiej grillować kebab

Dietetyk Elena Solomatina w rozmowie z 'Vechernyaya Moskva’ wymieniła najbardziej przydatne mięso, które najlepiej marynować na szaszłyk.

Specjalista zauważył, że szaszłyk, oczywiście, jest smacznym daniem, ale nie najbardziej przydatnym dla naszego organizmu.Jest to smażone mięso, a nawet w ogromnych porcjach.Aby złagodzić wpływ takiej kolacji, ekspert zaleca wybór mięsa, które będzie wystarczająco dobrze trawione przez organizm.Najbardziej odpowiednie jest mięso indyka, kurczaka lub królika, mówi ekspert.

Mięso najlepiej łączyć z warzywami, ziołami i owocami.Na przykład ananas zawiera bromelainę, która rozkłada białko zwierzęce.Najlepiej podawać nie gotowane ziemniaki, ale ananasa.Według dietetyka warto spróbować połączyć mięso z owocami i jagodami: kiwi, żurawina, żurawina, papaja będą doskonałym dodatkiem do mięsa gotowanego na ogniu.

Ponadto kwaśne sosy będą doskonałym dodatkiem do kebabów, zauważyła Solomatina.Doradziła wybór sosów z granatów lub borówek.

Wcześniej powiedziano, jaki tajny przepis był używany do gotowania szaszłyków dla towarzysza Stalina.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten