Strona głównaDla gospodyni domowejDoświadczeni kucharze zawsze pocierają ogórek solą przed pokrojeniem, a oto dlaczego

Doświadczeni kucharze zawsze pocierają ogórek solą przed pokrojeniem, a oto dlaczego

Gorzki ogórek w sałatce zepsuje całe danie.Nikt nie będzie chciał go jeść.

Aby temu zapobiec, doświadczone hostessy i szefowie kuchni stosują jedną sztuczkę.

Nieobrane owoce są krojone w plasterki i nacierane solą.Pomaga to usunąć nieprzyjemny gorzki posmak.

Jest on nadawany przez substancję cucurbitacin zawartą w skórce.

Po pół godzinie umyj plasterki warzywa i możesz je zjeść, pisze portal 'Poznaj ogród’.

Wcześniej wymieniono pięć najsmaczniejszych odmian ogórków, które są uwielbiane przez hodowców daczy.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten