Roladki z cukinii to nie tylko pyszna opcja obiadowa, ale także przekąska czy podwieczorek.Są nie tylko apetyczne, ale też soczyste i sycące.
Podawaj je jako samodzielne danie lub dodatkowo przygotuj kebaby z kurczaka lub soczyste kotlety.Doskonale komponują się zarówno z mięsem, jak i rybą.
Przepis na roladki z cukinii
Składniki:
– 2 cukinie lub cukinia;
– 4 jajka;
– 4 łyżki mąki z garścią;
– 1 łyżeczka wędzonej papryki;
– 1 łyżeczka soli.
Do farszu:
– 200 gramów twardego sera;
– 1 ser topiony;
– 2 łyżki kwaśnej śmietany;
– 1 do 2 ząbków czosnku;
– koperek;
– 2 średnie pomidory.
Przygotowanie:.
Smacznego!
Jeśli zgrillujesz cukinie bez oleju lub upieczesz je w piekarniku, będzie to świetna dietetyczna wersja tych bułeczek.
.