Strona głównaPyszne przepisyTylko tak teraz gotujemy - przepis na roladki z cukinii z farszem

Tylko tak teraz gotujemy – przepis na roladki z cukinii z farszem

Roladki z cukinii to nie tylko pyszna opcja obiadowa, ale także przekąska czy podwieczorek.Są nie tylko apetyczne, ale też soczyste i sycące.

Podawaj je jako samodzielne danie lub dodatkowo przygotuj kebaby z kurczaka lub soczyste kotlety.Doskonale komponują się zarówno z mięsem, jak i rybą.

Przepis na roladki z cukinii

  • Czas: 60 minut.
  • Porcje: 4.
  • Składniki:
    – 2 cukinie lub cukinia;
    – 4 jajka;
    – 4 łyżki mąki z garścią;
    – 1 łyżeczka wędzonej papryki;
    – 1 łyżeczka soli.
    Do farszu:
    – 200 gramów twardego sera;
    – 1 ser topiony;
    – 2 łyżki kwaśnej śmietany;
    – 1 do 2 ząbków czosnku;
    – koperek;
    – 2 średnie pomidory.

    Przygotowanie:.

  • Cukinie przekroić wzdłuż, posolić i odstawić na 10 minut.
  • Ubij jajka i oddzielnie w misce wymieszaj mąkę z wędzoną papryką.
  • Obtocz cukinie w mące, a następnie w jajku i smaż na złoty kolor z obu stron.Ułóż usmażone cukinie na talerzu i wchłoń nadmiar oleju serwetką.
  • Do nadzienia wymieszaj tarty ser, tarty ser, śmietanę, zioła i czosnek.
  • Schłodzone cukinie posmarować 1 łyżeczką nadzienia twarogowego, położyć plaster pomidora i skręcić.
  • Wstaw roladki na 30 minut do 1 godziny do lodówki, w ten sposób lepiej zachowają swój kształt.
  • Smacznego!

    Jeśli zgrillujesz cukinie bez oleju lub upieczesz je w piekarniku, będzie to świetna dietetyczna wersja tych bułeczek.

    .

    Łukasz Simon
    Łukasz Simon
    Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
    RELATED ARTICLES

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Am beliebtesten