Jednak jeśli chodzi o kurczaka domowej roboty, należy zachować jak największą ostrożność przy wyborze mięsa, informuje 24 Channel.Jak go wybrać i co można ugotować, aby zadowolić całą rodzinę – powiedz nam dalej.
Gdzie znaleźć kurkę w domowym stylu
Być może wszyscy zastanawiają się teraz: 'Gdzie mogę znaleźć kurczaka, który będzie przypominał kurczaka gotowanego w domu?’. Na rynku jest wiele opcji, od kupionych w sklepie po domowe.
Jednak, aby mięso drobiowe smakowało tak, jak wtedy, gdy byłem dzieckiem, warunki wzrostu, jak również przetwarzanie tuszy muszą być zgodne.Kura musi mieć przestronny kurnik do swobodnego poruszania się, stały dostęp do pożywienia i wody oraz odpowiedni mikroklimat.Są to warunki, w których hodowany jest kurczak domowy.A zanim trafi na półki sklepowe, tusza poddawana jest procesowi pieczenia, tak jak kiedyś robiła to moja babcia, co nadaje potrawom wyjątkowy smak domowego kurczaka.
Mięso tej marki ma sporo zalet, które odczują konsumenci:
Kolejną zaletą 'Kurki Domashnomu’ jest niesamowity i bogaty smak, który od pierwszego kęsa przeniesie Cię do dzieciństwa, gdzie Twoja babcia gotowała niesamowicie pachnącego pieczonego kurczaka z chrupiącą skórką.
’Kurka domowa’ ma bogatszy smak / Zdjęcie Shutterstock.
Cóż, ze składnikiem zdecydował.A jak ugotować filet z TM 'Kurka po domashnomu’ i z czym go podawać – podpowiadamy w przepisie krok po kroku.
Filet z kurczaka pieczony w rękawie
Kurczak z rumianą skórką będzie pyszny dla każdego przy stole / Fot. Shutterstock.
Składniki:
– 800 gramów fileta 'Kurka domashnomu’ ze skórą;
– 2 łyżki sosu sojowego;
– 1 łyżka oleju słonecznikowego;
– 1 łyżka soku z cytryny;
– 2 łyżeczki nasion gorczycy;
– 3 ząbki czosnku;
– 0,25 łyżeczki kurkumy;
– oregano, bazylia, rozmaryn do smaku;
– sól, mielony pieprz do smaku.
Przygotowanie:.
-
Filety z kurczaka ze skórą opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem.
-
W głębokiej misce wymieszać sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, przyprawy i zioła.Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku i wymieszaj do połączenia.
-
Zamarynuj mięso kurczaka w mieszance i wstaw do lodówki na 40-50 minut.
-
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
-
Umieść marynowane filety z kurczaka w rękawie do pieczenia i zawiąż końce zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
-
Umieść mięso w żaroodpornej formie i piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.Aby uzyskać przyrumienioną skórkę, ostrożnie rozetnij rękaw i wyślij mięso do pieczenia przez kolejne 10-15 minut.
-
Pieczone mięso z kurczaka podawaj z ulubionymi warzywami: pieczoną marchewką, duszonymi grzybami i świeżymi pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.Wykończ danie gałązką świeżego rozmarynu.
Smacznego!