Strona głównaPyszne przepisySmak, który przywraca dzieciństwo: gotowanie najlepszego dania z 'Kurkoja domashnomu'

Smak, który przywraca dzieciństwo: gotowanie najlepszego dania z 'Kurkoja domashnomu’

Jednak jeśli chodzi o kurczaka domowej roboty, należy zachować jak największą ostrożność przy wyborze mięsa, informuje 24 Channel.Jak go wybrać i co można ugotować, aby zadowolić całą rodzinę – powiedz nam dalej.

Gdzie znaleźć kurkę w domowym stylu

Być może wszyscy zastanawiają się teraz: 'Gdzie mogę znaleźć kurczaka, który będzie przypominał kurczaka gotowanego w domu?’. Na rynku jest wiele opcji, od kupionych w sklepie po domowe.

Jednak, aby mięso drobiowe smakowało tak, jak wtedy, gdy byłem dzieckiem, warunki wzrostu, jak również przetwarzanie tuszy muszą być zgodne.Kura musi mieć przestronny kurnik do swobodnego poruszania się, stały dostęp do pożywienia i wody oraz odpowiedni mikroklimat.Są to warunki, w których hodowany jest kurczak domowy.A zanim trafi na półki sklepowe, tusza poddawana jest procesowi pieczenia, tak jak kiedyś robiła to moja babcia, co nadaje potrawom wyjątkowy smak domowego kurczaka.

Mięso tej marki ma sporo zalet, które odczują konsumenci:

  • nie zawiera hormonów wzrostu.
  • jest hodowany na specjalnej diecie: drób spożywa paszę zbożową i jest testowany na wszystkich etapach produkcji.
  • mięso ma gęstszą konsystencję, ciemniejszą niż mięso brojlerów.
  • nadaje potrawom bogaty smak.
  • idealny do gotowania bulionów, duszenia i pieczenia.
  • Kolejną zaletą 'Kurki Domashnomu’ jest niesamowity i bogaty smak, który od pierwszego kęsa przeniesie Cię do dzieciństwa, gdzie Twoja babcia gotowała niesamowicie pachnącego pieczonego kurczaka z chrupiącą skórką.

    ’Kurka domowa’ ma bogatszy smak / Zdjęcie Shutterstock.

    Cóż, ze składnikiem zdecydował.A jak ugotować filet z TM 'Kurka po domashnomu’ i z czym go podawać – podpowiadamy w przepisie krok po kroku.

    Filet z kurczaka pieczony w rękawie

  • Czas: 1 godzina i 40 minut.
  • Porcje: 2.
  • Kurczak z rumianą skórką będzie pyszny dla każdego przy stole / Fot. Shutterstock.

    Składniki:
    – 800 gramów fileta 'Kurka domashnomu’ ze skórą;
    – 2 łyżki sosu sojowego;
    – 1 łyżka oleju słonecznikowego;
    – 1 łyżka soku z cytryny;
    – 2 łyżeczki nasion gorczycy;
    – 3 ząbki czosnku;
    – 0,25 łyżeczki kurkumy;
    – oregano, bazylia, rozmaryn do smaku;
    – sól, mielony pieprz do smaku.

    Przygotowanie:.

    1. Filety z kurczaka ze skórą opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem.

    2. W głębokiej misce wymieszać sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, przyprawy i zioła.Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku i wymieszaj do połączenia.

    3. Zamarynuj mięso kurczaka w mieszance i wstaw do lodówki na 40-50 minut.

    4. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

    5. Umieść marynowane filety z kurczaka w rękawie do pieczenia i zawiąż końce zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

    6. Umieść mięso w żaroodpornej formie i piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.Aby uzyskać przyrumienioną skórkę, ostrożnie rozetnij rękaw i wyślij mięso do pieczenia przez kolejne 10-15 minut.

    7. Pieczone mięso z kurczaka podawaj z ulubionymi warzywami: pieczoną marchewką, duszonymi grzybami i świeżymi pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.Wykończ danie gałązką świeżego rozmarynu.

    Smacznego!

    Łukasz Simon
    Łukasz Simon
    Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
    RELATED ARTICLES

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Am beliebtesten