Strona głównaPyszne przepisyZrób to - smak znacznie się poprawi: szefowie kuchni podzielili się sprytną...

Zrób to – smak znacznie się poprawi: szefowie kuchni podzielili się sprytną sztuczką dotyczącą nadziewanej papryki

Doświadczeni kucharze podzielili się sprytną sztuczką od szefów kuchni restauracji, jak znacznie poprawić smak faszerowanej papryki.Wystarczy jedna technika, która zajmuje tylko kilka minut, a danie okaże się znacznie delikatniejsze i bardziej soczyste.

Wyjaśnili, że paprykę należy namoczyć w osolonej wodzie na krótką chwilę przed gotowaniem, co usunie nieprzyjemną goryczkę.Dopiero wtedy można przystąpić do obierania papryki – odciąć szypułkę i usunąć nasiona.

Do farszu dodajemy cebulę podsmażoną na maśle.Ugotuj ryż do połowy, aby wchłonął wszystkie soki.Do farszu można również wlać odrobinę mleka.Wtedy w smaku pojawi się przyjemna nuta, pisze portal 'Kulinarny Eden’.

Wcześniej szef kuchni podzielił się przepisem na proste danie z bakłażanów.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten