Strona głównaPyszne przepisyZmień olivier w kulinarne arcydzieło: prosty, ale wyrafinowany przepis na Sylwestra

Zmień olivier w kulinarne arcydzieło: prosty, ale wyrafinowany przepis na Sylwestra

Należy jednak pamiętać, że język gotuje się długo – około 2 godzin.Dlatego lepiej przygotować i wyczyścić go dzień wcześniej.

Olivier z gotowanym językiem – prosty przepis

  • Czas: 50 minut.
  • Porcje: 4.

Składniki :
– 4 ziemniaki;
– 2 marchewki;
– 5 jajek;
– 1 ozór cielęcy;
– 400 gramów groszku konserwowego;
– 2 ogórki;
– 200 gramów majonezu 72%;
– 3 gałązki kopru;
– sól i mielony czarny pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Umyć język, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości przez co najmniej 1 godzinę.Następnie zanurz go w zimnej wodzie i usuń skórę.Pokrój język na małe kostki i wyślij do miski.
  2. Podczas gdy język się gotuje, ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka na twardo.Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.Przełóż wszystko do miski.
  3. Umyć ogórki i koperek.Pokrój ogórki na małe kawałki, posiekaj koperek.Dodaj do miski z resztą składników.Dodać groszek konserwowy, majonez, sól, pieprz do smaku i wymieszać.
  4. Gotową sałatkę przelać do salaterki i udekorować zieleniną.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten