Strona głównaPyszne przepisyWszyscy goście nakarmieni, gospodyni zadowolona: jak zaoszczędzić na noworocznym stole

Wszyscy goście nakarmieni, gospodyni zadowolona: jak zaoszczędzić na noworocznym stole

Uroczystości noworoczne zawsze kosztują dużo pieniędzy.Hostessom powiedziano, jak zaoszczędzić pieniądze na świątecznym stole.

Szef kuchni Maxim Kuznetsov podzielił się produktami, które należy kupić z wyprzedzeniem, ponieważ mogą one stać się droższe w ostatnim tygodniu roku.Istnieje wiele rzeczy, które mogą leżeć nawet przez kilka miesięcy bez problemów.

'Okres przechowywania mięsa waha się od sześciu miesięcy (wieprzowina) do 12 miesięcy (drób, wołowina) w temperaturze od 14 do 18 stopni Celsjusza.Większość rodzajów ryb morskich ma okres przydatności do spożycia wynoszący 4-6 miesięcy w temperaturach nie wyższych niż -18 stopni’, mówi kucharz.

Przetwory i marynaty można przechowywać bez chłodzenia.

Zdjęcie: Daniel Oparin/VN Archive.

Makrelę można również przygotować z wyprzedzeniem.Kukurydza konserwowa, groszek, oliwki i pikle mogą być przechowywane w lodówce, ale mogą również stać w temperaturze pokojowej przez tydzień bez żadnych problemów.Przy wyborze należy zwrócić uwagę na fakt, że słoik nie powinien być nadęty, nie powinien być uszkodzony rdzą.

Możesz z wyprzedzeniem zaopatrzyć się w surowe produkty wędzone i kawior.Powinny być przechowywane w lodówce.

Wcześniej autor i prezenter programu 'Żywe jedzenie’ na kanale NTV Siergiej Malozemow powiedział nam, który czerwony kawior będzie najbardziej przydatny.To jest dokładnie to, czego powinieneś szukać w sklepie.Produkt jest oceniany nie tylko na podstawie koloru i integralności ziaren.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten