Śmietana niesamowicie wydobywa smak owoców morza.Ten przepis sprawi, że poczujesz się jak na wakacjach.
Jak gotować owoce morza w sosie śmietanowym
- Czas: 40 minut.
- Porcje : 2.
Składniki :
– 400 gramów makaronu;
– 1-2 łyżeczki skórki z cytryny;
– 70 gramów twardego sera;
– 6-7 ząbków czosnku;
– 200 gramów śmietany;
– 400 gramów krewetek;
– 0,5 szklanki białego wytrawnego wina;
– pietruszka do smaku;
– 2-3 łyżki oliwy z oliwek;
– 20 gramów masła.Sekretem dobrego gotowania są dobre produkty.Dlatego preferuj tylko sprawdzonych i zaufanych producentów.Takich jak TM 'Vodnyi Svit’ – lider na ukraińskim rynku owoców morza, który dostarcza wysokiej jakości produkty od 22 lat i nigdy nie zawiódł zadowolenia klientów.
Przygotowanie :
- Obrać krewetki i czosnek.Ten ostatni posiekać nożem.
- Rozgrzać patelnię z oliwą z oliwek i masłem.Wrzucić czosnek i smażyć przez kilka sekund.
- Następnie włożyć krewetki i smażyć z obu stron przez 30 sekund na złoty kolor.Następnie wyjmij je i odłóż na bok.
- Wlej białe wino na patelnię z czosnkiem i odparuj cały alkohol.
- W międzyczasie zagotuj makaron.
- Gdy alkohol wyparuje z patelni, a objętość mieszanki zmniejszy się o połowę lub nawet trzykrotnie, dodać skórkę z cytryny i śmietanę.Zetrzyj twardy ser do mieszanki, wymieszaj i gotuj sos, aż zgęstnieje.W trakcie gotowania dodać sól i pieprz.
- Posiekaj umytą pietruszkę nożem.
- Polać makaron odrobiną sosu i dobrze wymieszać.Ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć krewetki, sos i posypać makaron natką pietruszki.
.