Strona głównaPyszne przepisyWlać bezpośrednio do garnka - mętny bulion stanie się klarowny w ciągu...

Wlać bezpośrednio do garnka – mętny bulion stanie się klarowny w ciągu kilku sekund

Podstawą wszystkich zup jest bulion.Musi on być nie tylko bogaty, ale także przejrzysty.W przeciwnym razie smak potrawy nie zmieni się na lepsze.Gospodyniom domowym powiedziano, jak osiągnąć przejrzystość za pomocą niezwykłego hacka.

Należy rozumieć, że bulion może okazać się mętny z kilku powodów jednocześnie.Należą do nich niskiej jakości mięso, niewłaściwa temperatura lub błędy w gotowaniu.Nierzadko zdarza się, że płyn psuje się, ponieważ sól nie została dodana na czas.

Jednak zawsze można poprawić sytuację.Optymalną opcją jest użycie białka jaja.Przede wszystkim należy schłodzić bulion do 60-70 stopni.Następnie konieczne będzie ubicie białka widelcem, a następnie wlanie go bezpośrednio do bulionu.Następnie płyn należy umieścić z powrotem na kuchence.Pozostaje tylko włączyć ogrzewanie, kontynuując regularne mieszanie potrawy.

Rezultat będzie widoczny po kilku minutach.

Zdjęcie: Hans/pixabay.com.

Bulion wraz z białkiem jajka należy doprowadzić do wrzenia.Następnie należy zmniejszyć ogień i pozostawić naczynie na kolejne pięć do siedmiu minut.W tym czasie ważne jest ciągłe mieszanie płynu.

Po tym czasie bulion będzie tak klarowny, jak to tylko możliwe.

Wcześniej gospodyniom domowym powiedziano, jak przygotować pyszny rassolnik.Danie okaże się takie samo jak w dzieciństwie.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten