Burmistrz Winnicy powiedział, że dzięki piecom konwekcyjno-parowym w stołówkach szkół i przedszkoli przygotowywane są klopsiki na parze, pachnące wypieki i duszone warzywa z sosem.
Gotowanie potraw na parze
Rodzice wiedzą, że jedzenie gotowane na parze jest uważane za najzdrowsze, szczególnie dla dzieci.Parowary zachowują smak i składniki odżywcze żywności, a także są ekonomiczne w obsłudze,.
– mówi Sergei Morgunov.
Podkreślił, że 63 instytucje edukacyjne w mieście zostały już wyposażone w piece konwekcyjno-parowe w ramach projektu modernizacji jednostek żywnościowych.
Tym samym miejskie przedszkola zostały już w nie w pełni wyposażone, a sprzęt dla 8 szkół został zakupiony od początku 2021 roku.
Gotowanie na parze w winnickich placówkach oświatowych: obejrzyj wideo.
Publikacja Siergieja Morgunowa:.
Klopsiki gotowane na parze, aromatyczne ciasta, duszone warzywa z sosem.Więcej korzyści i różnorodność dań dla uczniów.Instalujemy nowy sprzęt do gotowania – piece konwekcyjno-parowe – w szkołach.
Rodzice wiedzą, że jedzenie gotowane na parze jest uważane za najzdrowsze, szczególnie dla dzieci.Parowary zachowują smak i składniki odżywcze żywności, a także są ekonomiczne w obsłudze.Dlatego są używane w profesjonalnych kuchniach.
Żywność wysokiej jakości jest ważna.Wdrożyliśmy miejski projekt modernizacji zakładów przetwórstwa spożywczego.Wyposażyliśmy już 63 miejskie placówki oświatowe w piece konwekcyjno-parowe.
W pełni wyposażone przedszkola – to był pierwszy etap projektu.
Kontynuujemy wyposażanie szkół – w tym roku zakupiliśmy sprzęt dla kolejnych 8 placówek: nr 3, 12, 18, 21, 26, 30, 31, Liceum Winnicko-Hutorsko.
.