Home Pyszne przepisy Uwaga: Rosjanom powiedziano, jak wybrać gotowe mięso na kebab

Uwaga: Rosjanom powiedziano, jak wybrać gotowe mięso na kebab

0

Specjalista ds. jakości Anastasia Osipova powiedziała, jak wybrać gotowy kebab.Radziła zwrócić uwagę na niektóre parametry już marynowanego mięsa, aby święta majowe nie zostały zepsute przez zatrucie pokarmowe, a danie nie rozczarowało swoim smakiem.

Opakowanie półproduktu kebab powinno być wyprodukowane przemysłowo, a jeśli jest to pojemnik, pokrywa powinna ściśle przylegać do pojemnika.Na etykiecie powinien być podany skład, producent i data ważności – jeśli chociaż coś 'zapomniano’ napisać, to takie mięso jest niebezpieczne w spożyciu.

Skład nie może zawierać żadnych substancji zatrzymujących wilgoć, np. dodatku E-450.Preferowanym składem marynaty jest ocet i cytryna i to właśnie ta kompozycja zapewnia najbezpieczniejszy okres przechowywania mięsa, donosi TVSpb.

Wcześniej Rosjanie dowiedzieli się, jak wybrać idealne mięso na kebab.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version