Strona głównaPyszne przepisyUwaga: Rosjanom powiedziano, jak wybrać gotowe mięso na kebab

Uwaga: Rosjanom powiedziano, jak wybrać gotowe mięso na kebab

Specjalista ds. jakości Anastasia Osipova powiedziała, jak wybrać gotowy kebab.Radziła zwrócić uwagę na niektóre parametry już marynowanego mięsa, aby święta majowe nie zostały zepsute przez zatrucie pokarmowe, a danie nie rozczarowało swoim smakiem.

Opakowanie półproduktu kebab powinno być wyprodukowane przemysłowo, a jeśli jest to pojemnik, pokrywa powinna ściśle przylegać do pojemnika.Na etykiecie powinien być podany skład, producent i data ważności – jeśli chociaż coś 'zapomniano’ napisać, to takie mięso jest niebezpieczne w spożyciu.

Skład nie może zawierać żadnych substancji zatrzymujących wilgoć, np. dodatku E-450.Preferowanym składem marynaty jest ocet i cytryna i to właśnie ta kompozycja zapewnia najbezpieczniejszy okres przechowywania mięsa, donosi TVSpb.

Wcześniej Rosjanie dowiedzieli się, jak wybrać idealne mięso na kebab.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten