Home Pyszne przepisy Usuwanie wszystkich chemikaliów z kurczaka kupionego w sklepie: szkoda, jeśli nie robisz...

Usuwanie wszystkich chemikaliów z kurczaka kupionego w sklepie: szkoda, jeśli nie robisz tego z każdą tuszą

0

W warunkach fabrycznych ptaki mogą przyspieszyć swój wzrost za pomocą różnych chemikaliów, a następnie tuszki trafiają na półki sklepowe.Taki kurczak nie jest zbyt chętnie przyjmowany, ale nie można wiedzieć o jego jakości, ponieważ producent nigdy nie napisze na opakowaniu, czym karmił swojego ptaka, że stał się tak duży.Gospodarze nauczyli się gotować i smażyć mięso tak, aby pozostawić w nim minimum szkodliwych substancji.

Jeśli gotujesz, rób to samo, co z grzybami

Tuszę należy włożyć do garnka z wodą i dusić na małym ogniu przez pół godziny.Gotowanie powinno trwać 10 minut, a następnie należy odcedzić bulion i ponownie napełnić pojemnik.Ta procedura pomoże 'wypłukać’ chemię z kurczaka, jeśli tam jest.W każdym razie – dobrze jest być reasekurowanym.

Jeśli kurczak jest gotowany w celu usunięcia wszystkich szkodliwych substancji, pierwszy bulion powinien zostać odsączony.

Zdjęcie: Alex Bayev/Pexels.com.

Jeśli smażysz, postępuj tak jak z rybami

Decydując się na smażenie kurczaka, usuń skórę i tłuszcz.Gromadzą one wszystkie chemikalia.Następnie tuszę należy namoczyć.Roztwór przygotowuje się z litra wody, dodaje 50 gramów soli i kilka łyżek octu (6-9%).Przechowywać w takiej kompozycji przez godzinę.Podobną procedurę przykręca się karpiem, aby namoczyć go z zapachu tiny.

Wcześniej powiedziano, dlaczego różowy łosoś jest tani, a pstrąg jest tak drogi.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version