Doświadczone gospodynie domowe zachęcały wszystkich do dodawania świeżego chleba do mięsa mielonego na kotlety.Według nich okruchy zapewnią potrawie niesamowitą miękkość i soczystość.
Ważne jest jednak, aby przestrzegać kilku zaleceń, a wtedy każdy z pewnością będzie miał aromatyczne i pyszne kotlety na obiad lub kolację.
Tak więc świeży biały chleb sprawi, że mięso mielone będzie bardziej rozciągliwe i lepkie, więc trudniej będzie uformować kotlety.Ponadto świeże produkty piekarnicze mogą powodować nieprzyjemny kwaśny smak gotowego dania.
Dlatego lepiej jest preferować lekko czerstwe białe pieczywo.Ważne jest, aby pozbyć się 'skórki’ i lekko namoczyć w wodzie lub mleku, donosi portal 'Belnovosti’.
Wcześniej gospodynie domowe wyjaśniły, dlaczego dodają jabłko do mięsa mielonego na kotlety.
.