Ten przepis wykorzystuje filet z morszczuka.Można jednak użyć dowolnej białej ryby – mintaja, dorsza, sandacza, tilapii itp.
Przepis na placuszki rybne
- Czas: 30 minut.
- Porcje : 4.
Składniki :
– 500 gramów filetów z morszczuka;
– 50 gramów kaszy manny;
– 2 jaja kurze;
– 1 cebula;
– sól, czarny pieprz, zioła do smaku;
– 40 mililitrów oleju roślinnego.
Przygotowanie:
- Filety rybne umyć, osuszyć i drobno posiekać.Obierz i posiekaj cebulę.Umyj, osusz i posiekaj zioła.Wymieszaj wszystko w misce.
- Dodaj jajka, sól i pieprz.Wsypać kaszę manną, wymieszać i odstawić na 5 – 10 minut, aby kasza trochę napęczniała.
- Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać na nią łyżką mieszankę rybną, formując placki.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Nie wiesz, co ugotować? Mrożone krewetki, małże, paluszki krabowe – wybierz najsmaczniejsze od Vodniy Svit, lidera na ukraińskim rynku owoców morza.Ciesz się kulinarnymi eksperymentami, a marka zadba o jakość i nienaganny smak!.