Strona głównaPyszne przepisyTeraz tylko domowe lody - przepis na crème brûlée

Teraz tylko domowe lody – przepis na crème brûlée

Lody crème brûlée to jeden z najpopularniejszych smaków.Aby przygotować taki smakołyk w domu, nie trzeba dużo majstrować w kuchni.Proces przygotowania zajmie tylko 15 minut, a resztę zrobi za nas lodówka.

Przepis na lody crème brûlée

  • Czas: 15 minut (+ czas na zastygnięcie w lodówce).
  • Porcje: 2 – 4.

Składniki:
– 500 gramów śmietany o zawartości tłuszczu 33%;
– 200 gramów gotowanego mleka skondensowanego;
– dwa ciastka waflowe.

Przygotowanie:.

  • Boki formy wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem, na dnie formy ułożyć jedno ciasto waflowe.
  • Bardzo zimną śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać słodzone mleko skondensowane, ubijać do uzyskania gładkiej masy, około 1 minuty.
  • Wylej kremową masę na ciasto waflowe i przykryj drugim ciastem.
  • Umieść przyszłe lody w zamrażarce do całkowitego zamrożenia.
  • Zdejmij formę i pergamin z gotowych lodów i pokrój je w plastry.

Smacznego!

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten