Kanapki z czerwonym kawiorem są popularną przekąską dla Rosjan na świątecznym stole.Jednak jako niedroga, ale nie mniej smaczna alternatywa, można przygotować smaczną pastę na chlebie z lekko solonym śledziem.
Będziesz potrzebował dwóch filetów śledziowych, dwóch jaj kurzych, dwóch łyżek twarogu, trzech gałązek kopru, soku z cytryny i mielonego pieprzu do smaku.
Ugotowane na twardo jajka pokrój na ćwiartki.Filety śledziowe pokroić na małe kawałki.W blenderze siekać jajka i ryby przez trzy sekundy, aby nie zamieniły się w puree.
Do powstałej masy dodaj twarożek, posiekany koperek, pieprz i sok z cytryny.Wymieszaj, przełóż do miski i wstaw do lodówki na kilka minut.
Głównym składnikiem jest filet z lekko solonego śledzia.
Zdjęcie: freepik/freepik.com.
W międzyczasie wysusz chleb w piekarniku.Możesz użyć pszenicy lub żyta, według własnego gustu.
Pokrój go na porcje, umieść na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na pięć minut.Chleb powinien lekko zarumienić się od spodu.
Po ostygnięciu rozsmaruj pastę na każdej kromce i udekoruj wierzch koperkiem, radzi strona internetowa Khibiny.
Wcześniej informowano, co należy zrobić z chlebem, aby kanapki z czerwonym kawiorem były znacznie smaczniejsze.
.