Strona głównaDla gospodyni domowejSpróbuj zrobić spaghetti i mielone według tego przepisu: fajniej niż w restauracji

Spróbuj zrobić spaghetti i mielone według tego przepisu: fajniej niż w restauracji

Makaron można gotować z różnymi sosami.Najprostszym sposobem jest dodanie do makaronu mięsa mielonego.

Do przygotowania czterech porcji potrzebne będą: 400 gramów spaghetti, pół kilograma mięsa mielonego, dwie łyżki masła, trzy ząbki czosnku, trzy łyżki koncentratu pomidorowego, 100 gramów ketchupu, sól, przyprawy i mielony czarny pieprz do smaku.

  1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.Wyrzucić do durszlaka, aby odsączyć nadmiar płynu.
  2. Postaw patelnię na ogniu i rozpuść masło.Dodaj mięso mielone i smaż przez pięć minut.
  3. Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy i czosnek do mielonego mięsa.Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
  5. Dodaj pomidory w ich własnym soku.Jeśli nie są dostępne, można użyć ketchupu lub sosu.Doprawić przyprawami, solą, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez pięć minut.
  6. Ułożyć makaron na talerzach, polać sosem.Posypać startym parmezanem i posiekanymi ziołami.

Spaghetti należy ugotować w osolonej wodzie.

Zdjęcie: Klaus Nielsen/pexels.com.

Wcześniej hostessy dowiedziały się, jak przygotować pyszną herbatę z porzeczkami i bazylią.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten