Każda gospodyni ma swoje własne sekrety pieczenia, a umiejętnością cukiernika jest ich łączenie.Profesjonalni eksperci kulinarni opowiedzieli o wszystkich niuansach.
Czy Twoje wypieki przywierają? Zacznij używać papieru pergaminowego – umieść go bezpośrednio w formie.Ułatwi to wyjęcie ciasta lub muffinki.
Nadzienie opada na dno? Wymieszaj sułtanki, orzechy, mrożone jagody z odrobiną cynamonu, mąki lub kakao w proszku.
Czy ciasto zawsze wychodzi ciężkie? Wcieraj masło w zamrożoną mąkę – to rozprowadzi je równomiernie w masie.
Czy silikonowa forma się przekrzywia? Przygotowując muffiny, wypełnij puste przestrzenie wodą.
Czy wypieki przywierają w piekarniku? Zmień formę na jaśniejszą.Jeśli pieczesz w ciemnej, ustaw temperaturę nieco niższą niż podano w przepisie.
Aby zapobiec rozmoczeniu ciasta, przed przeniesieniem go do plastikowego pojemnika należy pozostawić je do ostygnięcia w piekarniku.Pomoże to uniknąć kondensacji.
Aby ciasto nie rozmokło, należy pozostawić je do ostygnięcia w piekarniku.
Zdjęcie: KamranAydinov/freepik.com.
Wcześniej stało się wiadome, z czego tak naprawdę składają się paluszki krabowe.Z kraba w nich tylko zapach, ale nawet on jest wzmocniony przez aromaty.