Home Pyszne przepisy Przygotuj chebureki na cieście budyniowym: najprostszy przepis – szybki i smaczny

Przygotuj chebureki na cieście budyniowym: najprostszy przepis – szybki i smaczny

0

Chebureki – smaczne i łatwe w przygotowaniu danie, zwłaszcza jeśli zrobisz je na cieście budyniowym.Przygotowuje się je prosto i szybko.

Do ciasta potrzebne będzie 3,5 szklanki mąki, szklanka wrzącej wody, jedno jajko kurze, 100 gramów masła, pół łyżeczki sody.

Do przygotowania farszu weź 500 gramów polędwicy wieprzowej, cztery cebule, sól, przyprawy do smaku.

W misce wymieszać mąkę z solą, wlać szklankę wrzącej wody i wymieszać widelcem.Ubij roztopione masło z jajkiem i dodaj do mąki.Zagnieść ciasto i przykryć ściereczką.

W międzyczasie przygotuj nadzienie.Przełóż mięso i cebulę przez maszynkę do mięsa, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Będziesz potrzebował 500 gramów wieprzowiny na farsz.

Odcinać małe kawałki ciasta i rozwałkowywać bardzo cienko na okrągłe placki.Umieść nadzienie na jednej połowie ciasta, przykryj i uszczelnij krawędzie drugą połową.

Smażyć chebureki w oleju roślinnym po obu stronach na złoty kolor, pisze kanał telegramu Zapogloki.

Wcześniej opublikowano przepis na ciasto z przekąskami z roztopionym serem i cebulą.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version