Home Pyszne przepisy Prosta przekąska na każdą okazję: przepis na jajka faszerowane francuską mimozą

Prosta przekąska na każdą okazję: przepis na jajka faszerowane francuską mimozą

0

Aby uzyskać naprawdę smaczne jajka faszerowane, lepiej użyć prostego domowego majonezu.Farsz można nakładać zwykłą łyżką, ale jeśli chcesz, aby danie było piękniejsze, użyj rękawa do ciasta.

Jajka faszerowane 'Mimosa’ – przepis krok po kroku

  • Czas: 40 minut.
  • Porcje : 6.

Składniki:
6 jajek;
– 1 łyżka domowego majonezu;
– 1 łyżka szczypiorku lub zielonej cebulki (tylko zielona część);
– jedna trzecia łyżeczki soli;
– 3 – 4 liście sałaty.

Przygotowanie:

  1. Ugotować 6 jajek na twardo, ostudzić i obrać.Następnie przekroić je na pół i za pomocą łyżeczki ostrożnie wyjąć żółtka.
  2. Drobno posiekaj zieloną cebulkę lub szczypiorek.
  3. Połowę wszystkich żółtek utrzeć z 1 łyżką majonezu, 1 łyżką cebuli i 1/3 łyżeczki soli.Nadziać połówki jajek powstałą pastą.
  4. Pozostałe żółtka rozdrobnić na okruchy i posypać już nafaszerowane jajka.
  5. Podawać na liściach sałaty.

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version