Strona głównaPyszne przepisyProsta przekąska na każdą okazję: przepis na jajka faszerowane francuską mimozą

Prosta przekąska na każdą okazję: przepis na jajka faszerowane francuską mimozą

Aby uzyskać naprawdę smaczne jajka faszerowane, lepiej użyć prostego domowego majonezu.Farsz można nakładać zwykłą łyżką, ale jeśli chcesz, aby danie było piękniejsze, użyj rękawa do ciasta.

Jajka faszerowane 'Mimosa’ – przepis krok po kroku

  • Czas: 40 minut.
  • Porcje : 6.

Składniki:
6 jajek;
– 1 łyżka domowego majonezu;
– 1 łyżka szczypiorku lub zielonej cebulki (tylko zielona część);
– jedna trzecia łyżeczki soli;
– 3 – 4 liście sałaty.

Przygotowanie:

  1. Ugotować 6 jajek na twardo, ostudzić i obrać.Następnie przekroić je na pół i za pomocą łyżeczki ostrożnie wyjąć żółtka.
  2. Drobno posiekaj zieloną cebulkę lub szczypiorek.
  3. Połowę wszystkich żółtek utrzeć z 1 łyżką majonezu, 1 łyżką cebuli i 1/3 łyżeczki soli.Nadziać połówki jajek powstałą pastą.
  4. Pozostałe żółtka rozdrobnić na okruchy i posypać już nafaszerowane jajka.
  5. Podawać na liściach sałaty.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten