Home Pyszne przepisy Prosta kapusta zostanie zmieciona w dwie minuty: zachowaj przepis dla smakoszy –...

Prosta kapusta zostanie zmieciona w dwie minuty: zachowaj przepis dla smakoszy – palce lizać

0

Zwykła biała kapusta nabierze smaku, gdy zostanie ugotowana według tego wykwintnego przepisu.Zrób z niej zapiekankę, wyrafinowane francuskie danie, które jest łatwe do wykonania nawet dla początkującego kucharza.

Będziesz potrzebować:

  • Średnia kapusta.
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.
  • 120 g sera gouda lub innego sera, który dobrze się topi.
  • 3 ząbki czosnku.
  • 40 g parmezanu.
  • 450 ml śmietany o zawartości tłuszczu 20-33%.
  • Ćwierć łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej.
  • 4 gałązki tymianku.
  • sól i pieprz do smaku.

Kapustę należy pokroić w duże plastry.

Zdjęcie: 8photo/freepik.com.

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.W międzyczasie pokrój kapustę na duże plastry.Gdy piekarnik będzie gorący, umieść warzywa na blasze do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, solą i pieprzem.Piec przez 20 minut, a następnie odwrócić kawałki i gotować przez kolejne 20 minut.

Zetrzyj czosnek i parmezan na drobnej tarce.Dodaj składniki do śmietany.Doprawić mieszankę gałką muszkatołową.Upieczony jarmuż przełożyć do głębokiej formy, zalać śmietaną, doprawić tymiankiem, posypać startą goudą i piec przez kolejne pół godziny na złoty kolor.

Wcześniej okazało się, jakie sałatki mogą zastąpić nudnego Oliviera.

Według portalu Lifehacker.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version