Strona głównaPyszne przepisyPozornie niemożliwe, ale nie: jak zrobić włoskie tiramisu bez biszkoptów savoiardi

Pozornie niemożliwe, ale nie: jak zrobić włoskie tiramisu bez biszkoptów savoiardi

W tym przepisie również nie ma kawy.Mimo to tiramisu będzie bardzo smaczne.

Przepis na tiramisu bez savoiardi

  • Czas: 40 minut.
  • Porcje : 6.

Składniki :
– herbatniki ladyfingers;
– kakao;
– 1 żółtko;
– 200 gramów cukru;
– torebka cukru waniliowego;
– 4 łyżki mąki;
– 4 łyżki skrobi kukurydzianej;
– mleko;
– Dowolny serek śmietankowy.

Przygotowanie:

  1. Połącz żółtko, cukier, cukier waniliowy, mąkę, skrobię kukurydzianą i mleko w rondlu z grubym dnem.Wymieszaj, aby upewnić się, że nie ma grudek i umieść na ogniu.
  2. Zagotuj śmietankę na średnim ogniu, ciągle mieszając.Gdy zgęstnieje, gotować na wolnym ogniu przez kolejną minutę, energicznie mieszając i zdjąć z ognia.
  3. Wlej śmietankę do innej miski, przykryj folią spożywczą, aby zapobiec jej zwietrzeniu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
  4. Następnie dodaj do masy serek śmietankowy i ubijaj przez kilka minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
  5. Wyłóż boki i dno formy herbatnikami.Wypełnij częścią kremu.
  6. Spłaszczyć i nałożyć kolejną warstwę herbatników, a następnie pozostały krem.Ponownie spłaszczyć i posypać kakao.
  7. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Wyjąć formę podczas serwowania.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten