Strona głównaDla gospodyni domowejPosiekaj pomidory i paprykę: cały przedpokój będzie błagał o przepis na to...

Posiekaj pomidory i paprykę: cały przedpokój będzie błagał o przepis na to zimowe danie

Jeśli nie chcesz marynować pomidorów na zimę, przygotuj pikantną przekąskę z papryką i ziołami.

Będziesz potrzebował pięć kilogramów pomidorów, dwie ostre papryki i osiem słodkich papryk, cztery główki czosnku, pęczek świeżej pietruszki, 250 ml octu winnego (6%), 85 gramów soli i 150 gramów cukru.

Pokrój duże pomidory na duże plastry, a małe pomidory na pół.

Paprykę grubo posiekać, wrzucić do blendera razem z czosnkiem, ziołami, solą i rozdrobnić na papkę.

Wymieszaj pomidory z powstałym dressingiem, octem i cukrem i odstaw na pół godziny.

Napełnij szczelnie słoiki pomidorami z uwolnionym sokiem, przykryj pokrywkami i wysterylizuj w rondlu.Następnie zwinąć pod pokrywkami, owinąć ciepłym kocem i pozostawić do ostygnięcia, radzi portal oka.fm.

Wcześniej hostessy zdradziły przepis na pyszne lane ciasto z jabłkami.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten