Home Pyszne przepisy Pół szklanki prosto do mielonego mięsa – kotlety będą arcydziełem: główny składnik...

Pół szklanki prosto do mielonego mięsa – kotlety będą arcydziełem: główny składnik jest nazwany

0

Wiele gospodyń domowych jest przyzwyczajonych do samodzielnego przygotowywania mięsa mielonego na kotlety.Jednak niewiele osób wie, że można go uczynić znacznie bardziej różnorodnym.Zwłaszcza, jeśli wlejemy do niego wodę mineralną.Eksperci mówią nam, dlaczego jest to konieczne.

Chodzi o to, że woda mineralna zawiera dwutlenek węgla.Dzięki niemu mięso mielone może stać się znacznie bardziej soczyste.Ponadto sprawi, że mięso będzie znacznie aktywniej uwalniać swoje soki.

Nie jest konieczne wydawanie dużej ilości wody mineralnej.Na 600-700 gramów mięsa mielonego wystarczy 100 mililitrów płynu.Można orientować się po szklance – powinna być wypełniona mniej więcej do połowy.

Wodę mineralną można pić z każdym rodzajem wody.Jakość i cena nie mają znaczenia.

Zdjęcie: Maksim Konstantinov/Global Look Press.

Po dodaniu wody mineralnej pozostaje tylko dokładnie wymieszać mięso mielone.Podlewanie go nie będzie zbyteczne.To sprawi, że będzie znacznie bardziej miękkie.

Na koniec konieczne będzie pozostawienie mięsa mielonego w lodówce.Wystarczy pół godziny.Następnie można go użyć zgodnie z przeznaczeniem.

Wcześniej gospodyniom domowym powiedziano, jak gotować dietetyczne pierogi.

Według materiałów portalu 'Belnovosti’.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version