Home Pyszne przepisy Po takich smażonych ziemniakach bierzemy ślub: 12 zawiłości przygotowania pysznego dania

Po takich smażonych ziemniakach bierzemy ślub: 12 zawiłości przygotowania pysznego dania

0

Smażone ziemniaki – jedno z najprostszych dań, które wiele osób uwielbia od dzieciństwa.Aby uzyskać pyszne ziemniaki, musisz znać proste subtelności.Jest ich 12.

Pokrój ziemniaki na równe plasterki, aby uzyskać równomierne smażenie.Możesz przyspieszyć proces gotowania, trzymając je we wrzącej wodzie przez kilka minut.

Mąka nadaje złocistą skórkę, a na patelni powinno być jej bardzo mało.Aby zapobiec sklejaniu się ziemniaków i przyspieszyć ich gotowanie, posól je na końcu.

Aby danie było chrupiące, gotuj wszystkie dodatki (cebulę, grzyby, mięso) oddzielnie.Zawsze smaż na średnim ogniu.

Jeśli chcesz, aby danie było smaczne i piękne, nie oszczędzaj oleju.Nigdy nie wysyłaj kawałków na zimną patelnię.

Musi mieć grube dno.Aby ziemniaki się smażyły, a nie dusiły, nie należy układać ich zbyt dużo.

Obróć ziemniaki tylko dwa lub trzy razy.Nie musisz tego robić od razu po włożeniu ich na patelnię, w przeciwnym razie nie będzie skórki.

Po włożeniu ziemniaków na patelnię odczekaj kilka minut, aż pojawi się chrupiąca skórka.

Zdjęcie: Zrzut ekranu z kanału Zen 'Nourishing TV.Pysznie i szybko’.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version