Strona głównaPyszne przepisyPasztet z piekarnika w pięć minut, który podbił internet

Pasztet z piekarnika w pięć minut, który podbił internet

Pasztet to jedna z ulubionych przekąsek z wątróbki.Ze względu na lekką, przewiewną konsystencję, aromat i delikatny smak jest uwielbiany chyba przez prawie wszystkich.Istnieje wiele wariacji przepisów na pasztet, ale ten konkretny podbił sieć.Wszystko dlatego, że jest gotowany jednocześnie w jednym naczyniu w piekarniku.

Ta metoda nie tylko oszczędza czas, ale jest również wygodna dla tych, którzy nie są zbyt wykwalifikowani i lubią gotować.

Pasztet z kurczaka podawaj z chrupiącymi bruschettami, świeżym pieczywem lub w tartaletkach.Domowy pasztet może być nie tylko pysznym śniadaniem, ale także świetną przekąską.

Przepis na pasztet w 5 minut

  • Czas: 40 minut.
  • Porcje: 4.
  • Składniki:
    – 600 – 700 gramów wątróbki drobiowej;
    – 2 średnie marchewki;
    – 2 średnie cebule;
    – 3 – 4 ząbki czosnku;
    – 50 gramów masła;
    – 200 gramów wody;
    – 100 gramów śmietany o dowolnej zawartości tłuszczu;
    – przyprawy (sól i mielony czarny pieprz).

    Przygotowanie:.

  • ‍ Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Rozłóż pergamin do pieczenia na blasze do pieczenia, umieść na nim umytą wątróbkę, obraną i posiekaną marchewkę i cebulę, czosnek i sól.Zalać wodą i piec przez 30 minut, aż warzywa będą ugotowane.
  • ‍Przełożyć składniki do głębokiej miski, dodać roztopione masło, w razie potrzeby posolić, dodać śmietanę i wszystko dobrze ubić mikserem.
  • ‍ Przełóż pasztet do słoików.Przechowywać w lodówce.
  • Smacznego!

    .

    Łukasz Simon
    Łukasz Simon
    Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
    RELATED ARTICLES

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Am beliebtesten