Strona głównaWłasnymi rękamiOstatnie w sezonie: nadziewane pomidory od babci Michelle

Ostatnie w sezonie: nadziewane pomidory od babci Michelle

Nadziewane pomidory, lub jak nazywa je autorka tego przepisu Olya Martynovskaya: pomidory od babci Michelle, to obfite danie pochodzące z Francji.Można je gotować z dodatkiem mielonej wieprzowiny lub wołowiny, z gotowanymi jajkami i miąższem białego chleba lub innymi ulubionymi potrawami.

Może ci się to wydawać banalnie proste, ale nie spiesz się.To właśnie ta genialna prostota zaskoczy Cię smakiem, aromatem i sprawi wiele przyjemności już od pierwszej łyżki.

Przepis na faszerowane pomidory

  • Czas: 65 minut.
  • Porcje: 6.
  • Składniki:
    – 6 pomidorów;
    – Łopatka jagnięca lub wieprzowina;
    – 4 plastry boczku;
    – cebula;
    – kolendra;
    – nasiona kolendry;
    – suszone pomidory;
    – masło;
    – sól;
    – zielona cebula.

    Gotowanie:.

  • Biorąc duże pomidory, odetnij wierzchołki, aby były jędrne.Odetnij również czapki na pół centymetra.Wyjmij miąższ, ale go nie wyrzucaj.
  • Weź łopatkę jagnięcą lub inny kawałek mięsa z tłuszczem.Dodaj podsmażony boczek i przekręć wszystko w maszynce do mięsa.
  • Dusić mielone mięso i boczek razem z cebulą na maśle.Otrzymamy słodkie, delikatne i soczyste danie.Posiekaj więcej kolendry i dodaj starte nasiona kolendry, zieloną cebulkę.
  • Dopraw suszonymi pomidorami, solą i pieprzem.Wymieszaj wszystko ze środkiem, który usunęliśmy z warzyw i nafaszeruj pomidory.
  • Zamykamy pokrywki pomidorów i pieczemy wszystko na blasze do pieczenia w temperaturze 190 stopni przez 35 – 40 minut.
  • Smacznego!

    .

    Łukasz Simon
    Łukasz Simon
    Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
    RELATED ARTICLES

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj

    Am beliebtesten