Home Pyszne przepisy Niesamowite danie w 20 minut: jak zrobić gnocchi z kurkami i boczkiem

Niesamowite danie w 20 minut: jak zrobić gnocchi z kurkami i boczkiem

0

Te kluski to eksplozja smaku dla kubków smakowych.Ugotuj je raz, a Twoja rodzina będzie chciała się nimi delektować raz za razem.

Przepis na pierogi z kurkami i boczkiem

  • Czas : 20 minut.
  • Porcje : 4.

Składniki
– 400 gramów gnocchi;
– 250 gramów kurek lub osiki;
– 1 łyżka oliwy z oliwek;
– pół cebuli;
– 200 gramów boczku;
– 1 ząbek czosnku;
– 1 łyżka posiekanego koperku;
– 80 mililitrów śmietanki 30%;
– 1 łyżka startego parmezanu.

Przygotowanie:.

  • Opłucz grzyby, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
  • Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oliwie z oliwek, dodaj grzyby.
  • Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć na umiarkowanym ogniu, mieszając przez około 3 – 4 minuty.
  • Wsyp na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez minutę mieszając.
  • Od czasu do czasu mieszając, smażyć przez około 3 minuty.
  • Dopraw mielonym pieprzem i dodaj więcej koperku.
  • Ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Wlej śmietanę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
  • Ułożyć na talerzach i posypać startym parmezanem.

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version