Te kluski to eksplozja smaku dla kubków smakowych.Ugotuj je raz, a Twoja rodzina będzie chciała się nimi delektować raz za razem.
Przepis na pierogi z kurkami i boczkiem
- Czas : 20 minut.
- Porcje : 4.
Składniki
– 400 gramów gnocchi;
– 250 gramów kurek lub osiki;
– 1 łyżka oliwy z oliwek;
– pół cebuli;
– 200 gramów boczku;
– 1 ząbek czosnku;
– 1 łyżka posiekanego koperku;
– 80 mililitrów śmietanki 30%;
– 1 łyżka startego parmezanu.
Przygotowanie:.
- Opłucz grzyby, a następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
- Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę na oliwie z oliwek, dodaj grzyby.
- Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć na umiarkowanym ogniu, mieszając przez około 3 – 4 minuty.
- Wsyp na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez minutę mieszając.
- Od czasu do czasu mieszając, smażyć przez około 3 minuty.
- Dopraw mielonym pieprzem i dodaj więcej koperku.
- Ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wlej śmietanę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
- Ułożyć na talerzach i posypać startym parmezanem.
.