Strona głównaPyszne przepisyNie tylko zatrucie: co jeszcze jest niebezpieczne w przeterminowanych produktach?

Nie tylko zatrucie: co jeszcze jest niebezpieczne w przeterminowanych produktach?

Nie jest tajemnicą, że spożywanie przeterminowanych produktów może spowodować poważne zatrucie organizmu.Nie jest to jednak jedyne niebezpieczeństwo związane z przeterminowaniem.

Jak zauważyła dietetyk Elena Solomatina, systematyczne stosowanie nawet 'nieszkodliwych’ przeterminowanych produktów może mieć negatywne konsekwencje.Na przykład zjełczałe zboża i orzechy powodują przedwczesne starzenie się, rozwój chorób układu krążenia, a nawet onkologię.

Przeterminowane sery lub przetworzone mięso mogą być niezwykle podstępne.Takie produkty na początku mogą nie mieć oczywistego negatywnego wpływu na organizm, ale systematyczne stosowanie prędzej czy później da o sobie znać.

'Ser lub kiełbasa są pokryte skórką.Osoba może odciąć wszystko i zjeść produkt.W tym przypadku zatrucie będzie ukryte, zdrowa osoba może nawet nic nie poczuć ’, powiedział specjalista Vechernyaya Moskva.

Wcześniej dietetyk wymienił idealną przekąskę, gdy był zestresowany.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten