Home Pyszne przepisy Najlepiej smakuje na gorąco: otwierający oczy przepis dla tych, którzy kochają pomidory

Najlepiej smakuje na gorąco: otwierający oczy przepis dla tych, którzy kochają pomidory

0

Grillowane pomidory to nie tylko prosta i smaczna przekąska, ale także prawdziwa uczta dla receptorów.Okazuje się, że pomidory bardzo dobrze smakują na ciepło, a dodatki mogą być dowolne – od warzywnej, pikantnej salsy po krewetki czy ser.

Pieczone pomidory, sól i aromatyczna salsa – ta przekąska jest popularna w Hiszpanii i można ją łatwo odtworzyć w domu.

Przepis na grillowane pomidory

  • Czas: 30 minut.

Składniki na salsę:
– Słodka czerwona cebula;
– czosnek;
– ostre papryczki chili;
– Świeża pietruszka i kolendra;
– sok z cytryny lub limonki;
– sól;
– oliwa z oliwek.

Przygotowanie:.

  • Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać.
  • Wybierz pomidory, które są duże, aromatyczne i słodkie.Można lekko naciąć skórkę na górze.
  • Umieść je na dużym ogniu i trzymaj tak, aby skórka pękła i łatwo zeszła.
  • Pomidory bez skórki kroję na 4 – 6 kawałków, ale nie kroję blisko szypułki, będzie ona trzymać plasterki razem.
  • Dodajemy sól do środka i ponownie kładziemy je na grillu na około 4 minuty, aby rozgrzały się w środku.Jeśli grillujesz pomidory w domu, sugerujemy dodanie odrobiny wędzonej papryki.
  • Umieść pomidory na talerzu, dobrze skrop salsą, dodaj smażone krewetki.Można to zrobić bez krewetek.

Smacznego!

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version