Home Pyszne przepisy Na kanapce lub w sałatce: najsmaczniejsza kiełbasa lekarska własnymi rękami

Na kanapce lub w sałatce: najsmaczniejsza kiełbasa lekarska własnymi rękami

0

Przygotowanie kiełbasy lekarskiej jest proste, okazuje się jednorodną konsystencją, delikatną i niesamowicie smaczną.Taką pyszność można dodać do sałatek, przygotować kanapki lub kanapki.

Do podstawowej receptury kiełbasy można dodać pistacje, krowią śmietanę, twarożek.W ten sposób zmieni się również smak w nowy sposób.

Przepis na domową kiełbasę lekarską

  • Czas: 2 godziny.
  • Porcje: 8 – 10.

Składniki:
– 800 gramów mięsa z kurczaka bez skóry lub tuszki kurczaka;
– 1 marchewka;
– 1 cebula;
– liść laurowy;
– 40 gramów żelatyny;
– sól;
– pieprz czarny mielony;
– sok z buraków.

Przygotowanie:.

  • Umieścić wszystkie składniki w garnku: cebulę, marchew, kurczaka i przyprawy, zalać wodą i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1,5 godziny.
  • Wyjmij kurczaka, gotuj pozostały bulion przez kolejną godzinę.
  • Wyjąć kurczaka, dodać przyprawy (pieprz, kolendrę, suszony czosnek, gałkę muszkatołową i odrobinę chili).Dodaj 20 – 30g soku z buraków (dla koloru).
  • Wymieszaj 400 gramów bulionu (gorącego) i 40 gramów żelatyny.Dodaj również do kurczaka.
  • Ubijaj wszystko mikserem przez 5 – 7 minut.
  • Wlać do foremek i wstawić na noc do lodówki.

Smacznego!

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version