Ze względu na różnorodność prezentowaną na półkach supermarketów, czasami gubimy się przy wyborze produktów.Portal informacyjny 'Belnovosti’ przygotował ściągawkę dotyczącą wyboru wysokiej jakości i smacznego mięsa z kurczaka, kurczaka i innego drobiu.
Tak więc, jeśli chcesz kupić tuszę kurczaka, powinieneś wybrać dobrze odżywione okazy, których skóra ma jasny i jednolity kolor i nie jest w żaden sposób uszkodzona.
Świeżego ptaka można rozpoznać po tym, że jego skóra jest wilgotna, ale nie zbyt mokra.Jeśli jest zbyt dużo wilgoci, oznacza to, że kurczak został zamrożony, a następnie rozmrożony.
Wybierając kurczaka, warto nacisnąć czubek piersi – tuszkę można bezpiecznie włożyć do koszyka, jeśli jest jędrna, a nie miękka.
Ważny jest również zapach – powinien być świeży i przyjemny.
Jeśli musisz wybierać spośród produktów mrożonych, warto wziąć pod uwagę datę na etykiecie, a także integralność samego opakowania.Ważne jest, aby w opakowaniu nie było kryształków lodu i plam na tuszy.
Wcześniej opisano, jak sprawdzić autentyczność masła.
.