Roskachestvo ujawniło, które produkty można bezpiecznie przyjmować w sklepie, a z którymi należy bardziej uważać.Eksperci podsumowali wyniki badań w 2022 roku i stwierdzili, że kiełbasy 'Molochnye’ za każdym razem stają się smaczniejsze i bezpieczniejsze.Eksperci pochwalili również producentów win czerwonych i musujących.
Zgodnie z wynikami badań, niektóre produkty nie spodobały się ekspertom.W niektórych markach mleka pasteryzowanego wykryto substancje zafałszowujące, a także bakterie E. coli.Te same problemy stwierdzono w kwaśnej śmietanie o zawartości tłuszczu 20%.
Kilka marek masła segmentu ekonomicznego było niskiej jakości.Rzeczywista zawartość tłuszczu w produkcie nie była podana na etykiecie.Eksperci znaleźli również oznaki fałszowania.Sytuacja nie jest lepsza w przypadku wanilii plombir.Według kanału Telegram Roskachevo, jakość niektórych marek pogarsza się z roku na rok.
Masło stało się gorsze, a kiełbasy stały się smaczniejsze: Roskachestvo ujawniło prawdę o produktach w sklepie.
Zdjęcie: kanał Telegram Roskachestvo.
Wcześniej Roskachestvo odkryło najsmaczniejszą kiełbasę 'Doktor’ z naturalnego mięsa.