Home Pyszne przepisy Letnia włoska przystawka z bruschettą, pomidorami i anchois

Letnia włoska przystawka z bruschettą, pomidorami i anchois

0

Jeśli nie udało Ci się w tym roku spędzić wakacji na słonecznym wybrzeżu Włoch i rozkoszować się tętniącą życiem kuchnią, przygotuj w domu jedną z najpopularniejszych lokalnych przekąsek.Można ją podawać zarówno ze świeżymi pomidorami pokrojonymi w kostkę, jak i suszonymi.

Włosi kupują specjalne bruschettas do tego dania, które są wcześniej moczone w soku pomidorowym, ale można je zastąpić zwykłym ukraińskim chlebem lub suszonym chlebem.

Przepis na letnią przekąskę z pomidorów i anchois

  • Czas: 15 minut.
  • Porcje: 2.

Składniki:
– 4 bruschetty;
– 1 pomidor lub kilka kawałków suszonych pomidorów;
– anchois;
– ocet balsamiczny;
– suszone oregano.

Przygotowanie:.

  • Umyj i obierz świeże pomidory, usuń pestki i pokrój miąższ w drobną kostkę.Jeśli używasz suszonych pomidorów, po prostu pokrój je na losowe kawałki.
  • Podobnie posiekaj sardele, choć możesz pozostawić je w postaci całych filetów (jeśli chcesz).
  • Wymieszaj pomidory z posiekanymi anchois, dopraw oregano i ułóż na bruschettach lub chlebie.
  • Skropić octem balsamicznym i natychmiast podawać.

Smacznego!

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version