Strona głównaCiekawyLekarz wymienił pięć najskuteczniejszych produktów zwalczających stany zapalne

Lekarz wymienił pięć najskuteczniejszych produktów zwalczających stany zapalne

Endokrynolog Ekaterina Young ostrzega przed ukrytymi oznakami procesów zapalnych w organizmie, które z czasem mogą prowadzić do rozwoju różnych chorób.Lekarz poinformował o tym w swoim kanale Telegram.

Te znaki ostrzegawcze obejmują ciągłe zmęczenie, problemy z koncentracją, zaburzenia snu oraz problemy ze skórą i wagą.Według lekarza poziom stanu zapalnego można zmniejszyć poprzez odpowiednie odżywianie.

W związku z tym dr Catherine Young zaleca pięć najskuteczniejszych pokarmów zwalczających stany zapalne: brukselkę, granaty, makrelę, czosnek i rukolę.

Brukselka jest bogata w przeciwutleniacze, w tym witaminę C i beta-karoten.

Granaty zawierają kwas elagowy, który spowalnia reakcje utleniania.

Makrela dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy D wzmacnia odporność.

Czosnek nie tylko obniża poziom złego cholesterolu, ale także wzmacnia jelita.

Rukola pomaga wyeliminować toksyny i pestycydy z organizmu.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten