Marie Claire podzieliła się przepisem na słodką kiełbasę popularną w ZSRR, którą docenią zarówno dzieci, jak i dorośli członkowie rodziny.Nie będą mieli nic przeciwko przypomnieniu sobie bajecznego smaku z dzieciństwa.
Składniki:.
- herbatniki – 150 gramów.
- masło – 100 gramów.
- kakao w proszku – 3 łyżki stołowe.
- orzechy włoskie -150 gramów.
- mleko skondensowane – 100 gramów.
Sposób przygotowania:.
Pokruszyć herbatniki na drobne okruchy w moździerzu.Wsyp do szerokiej miski i dodaj zmiękczone masło.Dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wsyp pokruszone orzechy włoskie i kakao w proszku, wlej mleko skondensowane i ponownie dokładnie wymieszaj.Zwinąć masę w kiełbasę i zawinąć w folię spożywczą.Umieścić 'słodką kiełbasę’ w lodówce na noc.
Podawaj słodycz do herbaty, po uprzednim pokrojeniu kiełbasy na porcje.