Strona głównaCiekawyJak ugotować ziemniaki dwa razy szybciej: sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń domowych

Jak ugotować ziemniaki dwa razy szybciej: sprytna sztuczka doświadczonych gospodyń domowych

Ziemniaki to uniwersalny produkt, który doskonale łączy się z różnymi warzywami jako dodatek.Jest szczególnie przydatny po ugotowaniu.Doświadczeni kucharze podzielili się sekretami, jak znacznie skrócić czas gotowania gotowanych ziemniaków, zachowując przy tym wszystkie jego użyteczne właściwości.

Głównym sekretem jest pokroić ziemniaki w drobną kostkę.Aby to zrobić, owoce należy umyć i obrać, a następnie pokroić.

Powstałe kostki zalewa się wrzącą wodą i gotuje przez 10-15 minut na małym ogniu z odrobiną oleju i soli.

W ten sposób, dzięki płytkiemu krojeniu, czas obróbki termicznej ziemniaków skraca się prawie o połowę!

Tak przygotowane kostki ziemniaczane można dodawać do zup, gulaszy, sałatek warzywnych.Stanowią doskonały dodatek do mięs, ryb i drobiu.Niewielki rozmiar pozwala ziemniakom szybciej i bardziej równomiernie wchłaniać sosy i przyprawy.

Teraz nie musisz poświęcać dużo czasu na gotowanie całych ziemniaków, aby przygotować pyszną i zdrową przystawkę!

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten