Home Pyszne przepisy Gulasz rybny na Wigilię: jak gotować pysznie, aby zadowolić wszystkich

Gulasz rybny na Wigilię: jak gotować pysznie, aby zadowolić wszystkich

0

Tak proste danie jak gulasz rybny może przygotować każdy.Wystarczy kilka dodatkowych składników, a danie zamieni się w arcydzieło.

Przepis na rybę na Wigilię

  • Czas : 1 godz.
  • Porcje : 6.

To jest pyszne / Zdjęcie autorstwa kwestia smaku.

Składniki
– 800 gramów filetów z białej ryby (morszczuk, dorada, mintaj);
– 2 marchewki;
– 100 gramów pietruszki;
– 100 gramów selera;
– 1 duża cebula;
– 1 mały por (biała część);
– 1,5 szklanki wrzącej wody;
– przyprawy: 1 łyżeczka soli, 3 ziela angielskie, 1 liść laurowy, po pół łyżeczki: czarnego pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano;
– 100 gramów koncentratu pomidorowego;
– olej do smażenia.

Przygotowanie:.

  1. Pokrój rybę na kawałki, posyp solą i pieprzem i odstaw na bok.
  2. Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.
  3. Umieścić w rondlu, zalać wrzątkiem i posolić.
  4. Gotować przez 15 do 20 minut pod otwartą pokrywką.Pod koniec dodaj pieprz oregano i liść laurowy.
  5. Podczas gdy warzywa się gotują, można usmażyć rybę: obtoczyć ją w mące i smażyć porcjami na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  6. Wlej trochę wody (około pół szklanki) i wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
  7. Cebulę i pory pokroić w półpierścienie i podsmażyć na patelni z olejem roślinnym, dodać ugotowane warzywa, trochę bulionu, w którym były gotowane, koncentrat pomidorowy, wymieszać i chwilę dusić.
  8. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano.
  9. Umieść gorące warzywa na usmażonej rybie w szklanym lub ceramicznym naczyniu.
  10. Lepiej jest przygotować danie z wyprzedzeniem, aby nabrało smaku.

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version