Nie musisz być świetnym kucharzem, aby stworzyć coś wyjątkowego.Wystarczy zebrać niezbędne składniki, doprawić dressing, a otrzymasz pyszną sałatkę, którą wszyscy pokochają.
Przepis na sałatkę z tuńczykiem
- Czas: 20 minut.
- Porcje : 4.
Składniki:
– 2 puszki tuńczyka;
– 3 trzy jajka;
– 1 puszka kukurydzy;
– 4 ogórki kiszone;
– garść koperku;
– dwie łyżki majonezu;
– sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Ugotuj jajka na 'twardo’.
- Gdy ostygną, pokrój je w kostkę i umieść w misce.
- Dodaj odsączonego tuńczyka i kukurydzę.
- Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę i również umieść w misce.
- Tuńczyka należy wcześniej rozgnieść widelcem.
- Na koniec dodać majonez, sól i pieprz do smaku.
- Koperek drobno posiekać.
- Wszystko dokładnie wymieszać.