Strona głównaPyszne przepisyDowiedz się, jak zrobić wietnamskie naleśniki: kolorowe, delikatne i aromatyczne

Dowiedz się, jak zrobić wietnamskie naleśniki: kolorowe, delikatne i aromatyczne

Kuchnia wietnamska jest uwielbiana i znana przez wielu.Bułki i kultowa zupa Pho Bo zajęły honorowe miejsce w diecie większości Rosjan.

Spróbuj zrobić wietnamskie naleśniki w tygodniu zapustów.Jaskrawo kolorowe naleśniki z mlekiem kokosowym zaskoczą Cię swoją delikatną konsystencją i egzotycznym smakiem.

Są one przygotowywane z różnymi nadzieniami, w tym owocami morza (takimi jak krewetki), filetem z kurczaka, jagodami i owocami.

Mogą być podawane na śniadanie lub lekką kolację, skropione miodem lub sosem czekoladowym.

Będziesz potrzebował 140 gramów mąki ryżowej, 120 mililitrów mleka kokosowego i tyle samo wody, jedną trzecią łyżeczki kurkumy w proszku i pół łyżeczki soli.W razie potrzeby można dodać łyżeczkę cukru.

Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji i odstawić ciasto na 10 minut.

Wylej gotowe ciasto na rozgrzaną i naoliwioną patelnię i upiecz jak zwykłe naleśniki.

Podczas gdy naleśnik się smaży, umieść nadzienie na jednej stronie, a następnie przykryj drugą stroną i smaż przez kolejne 2 minuty.

Zdjęcie: Zrzut ekranu z kanału Zen 'Michaił Kostin’.

Na jedną stronę upieczonego naleśnika bezpośrednio na patelni nałożyć nadzienie i przykryć drugą stroną, następnie smażyć jeszcze przez kilka minut i przełożyć na talerz.

Podawaj wietnamskie naleśniki na gorąco z sałatą i ulubionym sosem, radzi autor Zen Channel Michael Kostin.

Wcześniej wymieniono pięć typowych błędów w przygotowywaniu ciasta naleśnikowego.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten