Home Pyszne przepisy Do ziemniaków lub kaszy gryczanej: gęsty sos grzybowy z domową kwaśną śmietaną

Do ziemniaków lub kaszy gryczanej: gęsty sos grzybowy z domową kwaśną śmietaną

0

Grzyby można wykorzystać do przygotowania wielu potraw, od przystawek po zupy i dodatki.Nie należy również zapominać o konserwowaniu i suszeniu tego produktu.Jednak dzisiaj Channel 24 przygotował przepis na sos grzybowy z grzybów, który na pewno będziesz chciał powtórzyć.

Podawaj go w kluskach ziemniaczanych lub puree ziemniaczanym, różnorodnej owsiance lub jako dodatek do ryb lub mięsa.

Przepis na sos grzybowy

  • Czas: 30 minut.
  • Porcje: 4.

Składniki:
– 500 gramów pieczarek lub innych grzybów;
– 1 cebula;
– 1 łyżka stołowa mąki;
– 2 łyżki masła;
– 800 – 900 gramów domowej śmietany;
– sól;
– mielony czarny pieprz.

Przygotowanie:.

  • Oczyszczone i umyte grzyby pokroić na losowe kawałki, cebulę w drobną kostkę.
  • Na patelni podsmażamy mąkę, dodajemy olej i mieszamy.Dodaj grzyby i cebulę.Kontynuuj smażenie przez maksymalnie 3-4 minuty.
  • Wlej śmietanę i szybko wymieszaj, aby nie było grudek.Następnie dusić wszystko, aż sos będzie gotowy wraz z przyprawami.
  • Powinien okazać się gęsty, jednorodny i aromatyczny.

Smacznego!

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version