Home Pyszne przepisy Czym przywitać Zielonego Smoka: tort na Nowy Rok 2024

Czym przywitać Zielonego Smoka: tort na Nowy Rok 2024

0

Aby temperament towarzyszył przez cały rok, należy szczególnie dokładnie przemyśleć menu na Nowy Rok.Zielony smok w chińskim horoskopie jest symbolem siły, mądrości i władczego charakteru.

Dlatego noworoczne menu powinno być wyjątkowe.Aby zadowolić zielonego smoka, zaleca się zainstalowanie w domu obrazu drzewa.Ponieważ drzewo jest symbolem tego roku.Przygotuj niesamowity deser w postaci kłody i zaprogramuj postać na cały rok.

Przepis na ciasto na Nowy Rok

  • Czas: 1 godzina.
  • Porcje: 6.

Oryginalny deser / Zdjęcie przyslij przepis.

Składniki.
– 4 jajka;
– 3 łyżki kakao;
– 100 gramów cukru;
– Szczypta cynamonu;
– 3 łyżki mleka;
– 3 łyżki miękkiego masła;
– 100 gramów mąki;
– 1 łyżeczka zaczynu.
Krem:
– 300 gramów sera mascarpone;
– 250 mililitrów podwójnej śmietany;
– 2 łyżki cukru;
Ganache:
– 200 mililitrów śmietany;
– 100 gramów mlecznej czekolady;
– 100 gramów ciemnej czekolady.
Opcjonalnie:
– Wiórki kokosowe do posypania;
– kakao do posypania.

Przygotowanie:.

  1. Oddziel żółtka od białek.
  2. Ubij białka na sztywną pianę.Zmiksuj żółtka z masłem, mlekiem i cukrem na puszystą masę.Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
  3. Wszystko razem wymieszać.
  4. Stopniowo dodawać ubite białka.Mieszaj szpatułką, aż mieszanina stanie się jednorodna.Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i przykryj papierem do pieczenia.
  5. Wlać ciasto i równomiernie rozprowadzić.
  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 165 stopni na 10 minut (wierzch nie może być przyrumieniony, bo popęka przy kołysaniu).
  7. Ostrożnie zdejmij pergamin i zwiń bułkę, odstaw do ostygnięcia.
  8. Śmietanę ubij z cukrem na sztywną pianę.Dodaj mascarpone i ponownie wymieszaj, aż masa zgęstnieje.Gotowy krem rozsmarować na rozwałkowanym cieście.Ponownie zwinąć roladę.
  9. Odetnij kawałki ciasta po przekątnej z każdej strony (kąt powinien być taki sam po obu stronach).
  10. Umieść plasterki na bułce.
  11. Podgrzej śmietankę w rondelku.Dodać kawałki czekolady i mieszać do rozpuszczenia.
  12. Odstaw do ostygnięcia.
  13. Następnie ubij mikserem na sztywną pianę.Gotowym kremem udekoruj ciasto.
  14. Użyj widelca, aby zrobić faliste ślady drzew.Całość posypać kakao i wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem.

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version