Home Pyszne przepisy Cukinia po koreańsku: popularny przepis od Klopotenko

Cukinia po koreańsku: popularny przepis od Klopotenko

0

Ten wariant zimowej konserwy z cukinii i marchwi stanie się ulubionym wśród Twoich przepisów.Jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale także bardzo smaczny.

Podawaj cukinię po koreańsku z dodatkami mięsnymi, rybnymi lub ziemniaczanymi.Kasza gryczana i makaron również będą dobrze smakować.

Przepis na cukinię po koreańsku

  • Czas: 2 godziny.
  • Porcje: 4.

Składniki:
– 3 kilogramy cukinii;
– 1,5 kilograma marchwi;
– 1,5 kilograma cebuli;
– 3 łyżki soli;
– 750 gramów oleju słonecznikowego (rafinowanego);
– 150 gramów 9% octu;
– 60 gramów mielonej kolendry;
– 300 gramów cukru;
– 3 łyżeczki ostrej mielonej papryki;
– 3 główki czosnku.

Przygotowanie:.

  • Obierz marchewki i zetrzyj je w słomki na specjalnej tarce.Umieścić w osobnej misce.
  • Cukinie również zetrzeć na plasterki i umieścić w osobnej misce.Obierz cebulę i pokrój ją na kawałki.


Przygotowanie zimowej konserwy / Zdjęcie Klopotenko.

  • Na najgłębszej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.Najpierw dodaj cebulę i smaż, aż stanie się miękka, od czasu do czasu mieszając.Następnie dodaj marchewkę i duś przez kolejne 3 minuty, mieszając.Na koniec dodaj cukinię i duś przez kolejne 3 minuty.


Przygotowanie zimowej konserwy / Zdjęcie Klopotenko.

  • Dodać cukier, ocet, wyciśnięty czosnek, kolendrę i ostrą mieloną paprykę.Dobrze dopraw solą i wymieszaj.Dusić potrawę przez 10 minut.


Przygotowanie do zimowej konserwacji / Zdjęcie Klopotenko.

  • Gorącą mieszankę warzywną przełożyć do wysterylizowanych słoików.Zamknąć sterylnymi pokrywkami i odwrócić do całkowitego ostygnięcia.

Smacznego!

.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version