Strona głównaPyszne przepisyCo się stanie, jeśli podgrzejesz jedzenie z papryką i winogronami w kuchence...

Co się stanie, jeśli podgrzejesz jedzenie z papryką i winogronami w kuchence mikrofalowej: nie popełniaj tych samych błędów

Pierwszą zasadą korzystania z kuchenki mikrofalowej jest nie wkładanie metalowych naczyń do komory.Jeśli myślałeś, że jest tylko jeden zakaz, to jest to poważny błąd.

Na przykład nie można wkładać do komory jednorazowych kubków i jogurtu w słoikach – stopią się.

Jeśli jeszcze możemy się domyślać o zakazie gotowania jajek w mikrofalówce, to trudno się domyślać o sytuacji kryzysowej z winogronami.I naprawdę nie można go rozmrozić ani podgrzać.Na przykład takie pragnienie może powstać, gdy wyjąłeś gałązkę z lodówki i postanowiłeś szybko doprowadzić ją do temperatury pokojowej – zdecydowanie nie warto.Faktem jest, że winogrona zapalają się i tworzą skrzepy plazmy.Rezultatem jest zjonizowany świecący gaz.Od niego urządzenie może się po prostu zapalić.

Winogrona w mikrofalówce łatwo się zapalają z powodu obecności zjonizowanego gazu w owocach.

Zdjęcie: Zrzut ekranu z kanału YouTube firmy VoicePower.

Podgrzewanie potraw z ostrej papryki wytwarza parzącą substancję zwaną kapsaicyną.Jeśli drzwi zostaną otwarte, może ona poparzyć oczy i inne błony śluzowe.

Oczywiście kiełbaski, parówki i inne potrawy ze skórką należy najpierw przekłuć, w przeciwnym razie istnieje duże prawdopodobieństwo, że eksplodują.

Ekspert zaleca rzadsze korzystanie z kuchenek mikrofalowych, ponieważ promieniowanie mikrofalowe niszczy korzystne substancje w wielu produktach spożywczych.

Wcześniej mówiliśmy o niebezpieczeństwach związanych z wyszczerbionymi naczyniami.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten