Strona głównaPyszne przepisyCiasto New York Times z sezonowymi jagodami - stanie się ulubionym daniem...

Ciasto New York Times z sezonowymi jagodami – stanie się ulubionym daniem całej rodziny

Ciasto z The New York Times stało się prawdziwym bestsellerem w gazecie.Przez kilka lat z rzędu, na popularne zapotrzebowanie amerykańskich gospodyń domowych, gazeta publikowała ten przepis na ciasto.W klasycznej wersji jest zrobiony ze śliwek.

Sugerujemy robienie domowych wypieków z sezonowymi jagodami i owocami.

Przepis na ciasto z New York Times

  • Czas: 60 minut.
  • Porcje: 6.

Składniki:
– 180 gramów miękkiego masła.
– 180 gramów cukru.
– 180 gramów mąki.
– 3 jajka.
– 1 łyżka rozczynu bez szkiełka.
– szczypta soli.
– owoce i jagody.

Przygotowanie:.

  • Miękkie masło ubić z cukrem, dodać jajka i szczyptę soli.Na końcu wmieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
  • Umieścić ciasto w żaroodpornej formie i posypać jagodami i pokrojonymi owocami.
  • Piecz ciasto w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 40 – 50 minut.Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten