Strona głównaPyszne przepisyChrupiąca przekąska, którą pokochają wszyscy: szybki przepis na marynowaną kapustę i paprykę

Chrupiąca przekąska, którą pokochają wszyscy: szybki przepis na marynowaną kapustę i paprykę

Oprócz papryki można również wziąć papryczki chili, które dodadzą pikanterii.Można również dodać rzodkiewki, rzodkiew lub seler.

Przepis krok po kroku na kiszoną kapustę z papryką

  • Czas: 25 minut.
  • Porcje : 4.

Składniki :
– 1 kg kapusty;
– 200 gramów czerwonej papryki;
– 200 gramów marchwi;
– 2 cebule;
– 75 mililitrów octu;
– 40 gramów cukru;
– 20 gramów soli;
– pół łyżeczki musztardy;
– 2 liście laurowe;
– 5 groszków ziela angielskiego.


Pieprz nada kiszonej kapuście wyjątkowego smaku / Fot. Unsplash.

Gotowanie :

  1. Umyj wszystkie warzywa, osusz i pokrój na losowe kawałki.
  2. W misce wymieszać ocet, cukier, sól, musztardę, liść laurowy i ziele angielskie.
  3. Dodaj pokrojone warzywa do marynaty i dobrze wymieszaj.
  4. Pozostaw kapustę na 24 godziny, a następnie przełóż do słoików i przechowuj w lodówce.Przed podaniem skropić olejem.

.

Łukasz Simon
Łukasz Simon
Witaj drogi czytelniku. Dziękuję za odwiedzenie mojej kolumny. Wszystko, co piszę, znalazłem w Internecie i sam wypróbowałem. Mam nadzieję, że Ci się podobało i wrócisz ponownie!
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten