Gospodynie domowe dowiedziały się, jak zrobić idealne ciasto drożdżowe w pół godziny.Powstają z niego pulchne i rumiane bułeczki, które można upiec nawet bez nadzienia.
Składniki: 250 ml mleka, 100 ml oleju słonecznikowego, 520 gramów mąki, jajko, 3 łyżki.cukru, łyżeczka soli, 1,5 łyżeczki.drożdży instant.
Jak przygotować ciasto do pieczenia:.
Wlać mleko do głębokiej miski, dodać cukier i sól, olej słonecznikowy, mąkę, drożdże i białko jaja.Ciasto należy ugniatać rękami – do uzyskania gładkiej i jednorodnej struktury, pisze profile.ru.Następnie masę należy przenieść do dużej żaroodpornej miski, nasmarowanej olejem roślinnym, a następnie ciasto należy wysłać na 30 minut do piekarnika, podgrzanego do 50 stopni Celsjusza.
Wcześniej eksperci kulinarni podzielili się przepisem na pyszne chebureki.